pianoles-groningenOp zoek naar een pianoles in Groningen? Zoek dan niet langer, want Groningen kent veel pianoleraren die pianolessen aanbieden. Zo heb je vast zelf al wel eens rondgekeken op het internet of misschien in je buurt. De reden dat je hier bent zal vast te maken hebben met het feit dat je nog niet de pianoles in Groningen hebt gevonden die je zocht. Zo telt Groningen een aantal muziekscholen en een grote hoeveelheid pianoleraren. Welke dit zijn zullen we behandelen in het gedeelte ‘aanbieders pianoles Groningen’. Naast dat voorzien we je van prijzen en de lesmethodes die je kunt verwachten in deze streek. Het is  natuurlijk niet mogelijk om alles te behandelen, maar we zullen het één en ander vertellen.

Ben jij een pianoleraar uit deze provincie en wil je jezelf graag kenbaar maken aan het publiek? Benader ons dan via het contactformulier.,

Aanbieders pianoles Groningen

Groningen telt maar liefst drie bekende muziekscholen, dit aantal zal vast bij het lezen van dit artikel weer veranderd zijn. De bekende muziekscholen uit Groningen zijn: Bass Muziek, is nu Vrijdag en Noorder Muziek Instituut (NMI). Ook hoef je je niet gerust te maken dat er een schaarste is aan pianoleraren, want via google maps zal het je al snel opvallen dat er al 10 a 15 pianoleraren makkelijk te vinden zijn via google in Groningen. Nanke Flach is een pianiste die je vast al wel bent tegengekomen toen je zocht naar pianolessen in Groningen. Een andere pianoleraar is bijvoorbeeld Felix Degenaar die zowel pianolessen als keyboardlessen geeft.

Lesmethodes

Het zal je opvallen dat de lesmethodes per pianoleraar verschillen. Allereerst is het goed om te weten wat je pianoleraar precies aanbiedt. Dit kun je vaak vinden op hun website. Kun je niks vinden over hun lesmethodes? Dan is het handig om even een mailtje te sturen of te bellen. Ook is het van belang om te kijken of de pianoleraar alleen piano- of keyboardlessen geeft? Het kan altijd interessant zijn om van beide instrumenten is te proeven.

Prijs

Net als met de lesmethodes zullen de prijzen ook erg pianoleraar afhankelijk zijn. Laat je vooral niet overbluffen door de grootheid en kwaliteiten van een leraar. De beginstappen van iedere pianoleraar zijn hetzelfde, wel zal de ene meer kwaliteit leveren dan de andere. Ook is de prijs erg afhankelijk van tijd, lesmethode en instrument. Je kunt je voorstellen dat een privéleraar duurder is dan een groepsles. In bijna alle gevallen duurt een pianoles 45 minuten en betaal je hiervoor tussen de 20 en 30 euro. Zijn je lessen toch duurder? Vraag je dan eens goed af waarom de lessen duurder zijn en wat daar tegenover staat. Onderhandelen is zeker mogelijk, hoewel dit bijna nooit gebeurd.

Geef een antwoord