Piano & omgeving

Wanneer je een akoestische piano of vleugel hebt gekocht kunnen deze tips weleens goed van pas komen. Bij deze toetsinstrumenten komt de klank namelijk tot stand door een hamer- en snaarmechaniek, welke vrij gevoelig is voor veranderingen. Deze veranderingen kunnen zich namelijk voordoen in de omgeving waar de piano zich bevindt. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over de plaats/ruimte waar je de piano gaat plaatsen. Op de pagina ‘piano & omgeving’ beschrijft Leeronlinepiano.nl een aantal problemen met daarvoor een passende oplossing. Snel meer weten over de ideale omgeving voor jouw piano? Ga dan snel naar de pagina door op de button hiernaast te klikken.

Meer informatie

Piano & onderhoud

Nu je de piano in een geschikte ruimte hebt geplaatst kun je vast wel een paar onderhoudstips gebruiken. Het onderhouden van een klassieke piano is een vereiste als je de kwaliteit van de piano wil behouden. Dit onderhoud bestaat voornamelijk uit het stemmen van de snaren of het schoonmaken van de klankkast. Daarnaast wordt er soms ook onderhoud verricht aan het klavier als de pedalen van de piano, deze worden namelijk het meest gebruikt. Zoals je misschien al weet kost het onderhouden van een piano veel geld. Het zelf stemmen van de snaren is niet aan te raden en daarom kun je beter gebruik maken van de diensten van een goede pianostemmer.

Meer informatie

Piano & gebruik

Om echt goed gebruik te kunnen maken van een piano moet je met veel dingen rekening houden. Op de pagina ‘piano & gebruik’ geven we daarom een paar handige tips, welke meteen toepasbaar zijn op jouw pianospel. Zo lees je bijvoorbeeld of er wel een correcte leermethode bestaat en waarom er eigenlijk zoveel pianisten stoppen met het piano spelen. Ook zal je uitleg krijgen over de werking van de pedalen als de wisseling ervan. Daarnaast is het belangrijk om als beginnende pianist direct al een goede zithouding en vingerzetting aan te leren. Het afleren van fouten kost vaak meer tijd, dan het aanleren ervan. Meer weten? Klik dan snel op de ‘lees meer’ button hiernaast.

Meer informatie

Piano & kopen

Het kopen van een piano kan soms best lastig zijn als je niet weet waarop je moet letten. Om je toch enigszins op weg te helpen geeft Leeronlinepiano.nl een paar handige tips en adviezen. Deze zijn te vinden op de pagina ‘piano & kopen’ en worden gegeven in de volgende categorieën: nieuw, tweedehands of huren. Wanneer je van plan bent om een toetsinstrument nieuw te kopen is het verstandig om rekening te houden met het merk, de soort, prijs, functies en de aanslaggevoeligheid van de toetsen. Daarentegen is het aanschaffen van een tweedehands exemplaar als het huren van een piano stukken voordeliger.

Meer informatie

2 gedachten over “Tips

  1. Hallo Eva,

   Bedankt voor je reactie. Misschien als je zoekt op ‘begeleiden met akkoorden’, volgens mij zijn er wel instructieboeken. Daarnaast vind je nog op deze pagina interessante informatie over piano begeleiding.

   Hopende je hiermee te hebben geholpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Leeronlinepiano.nl

Geef een antwoord