Keyboard leren spelen

Keyboard leren spelen

Kan ik op een keyboard het pianospel leren?

Deze vraag wordt door veel pianisten gesteld en dat is dan ook niet zo gek. Het leren piano spelen op een keyboard heeft namelijk vele voordelen. Zo is een keyboard in tegenstelling tot akoestische piano’s stukken voordeliger. Daarnaast kun je ook gewoon online keyboard leren spelen met behulp van een online piano cursus.

Voor beginners maakt het namelijk niet uit of je nou op een echte piano of keyboard pianolessen neemt. Het begin is bij beide toetsinstrumenten gewoon hetzelfde.

Vandaag nog online keyboard leren spelen?
Meer informatie

Leren keyboard spelen voor beginners

Zoals al duidelijk werd maakt het niet veel uit of je nou op een piano of keyboard begint met pianolessen. Je kunt namelijk gewoon alle piano liedjes en oefeningen op een keyboard spelen. Toch zal je in het begin eerst alle toetsen moeten leren, voordat je kunt beginnen met het spelen van liedjes. Daarnaast is het aanleren van een juiste vingerzetting op de toetsen erg belangrijk. Toch kiezen steeds vaker beginners voor een keyboard, maar waarom is dit eigenlijk zo?

Keyboards zijn multifunctioneel

In tegenstelling tot de klassieke piano’s zijn keyboards digitaal. Zo kunnen keyboards onder andere muziek opnemen en meerdere geluiden maken. Dit zijn dan ook meteen de redenen om als beginner voor een keyboard te kiezen. Daarnaast klinken piano liedjes op een keyboard ook al een stuk mooier als je gebruik maakt van ritmes en geluiden.

Ook kun je tijdens het keyboard spelen gebruik maken van samples (opgenomen muziek). Deze samples zorgen eigenlijk voor een soort van begeleiding tijdens het keyboard spelen. Door het scala aan geluiden en functies noemt ment een keyboard ook wel een eenmansband. Zo kun je bijvoorbeeld naast het piano geluid gewoon ook andere muziekinstrumenten mee laten spelen.

Nadelen van keyboard leren spelen

Zoals al duidelijk werd heeft een keyboard ontzettend veel voordelen. Toch zijn er ook nadelen als we dit toetsinstrument vergelijken met een traditionele piano. Zo is bijvoorbeeld het piano geluid op een keyboard niet zo mooi als die van een akoestische piano. Daarnaast hebben veel keyboards ook geen aanslaggevoelige toetsen, waardoor er eigenlijk niet echt sprake is van een pianospel.

Keyboard leren spelen online

Natuurlijk kun je gewoon online keyboard leren spelen. Hiervoor heb je dan wel een laptop, tablet of mobiel nodig met daarop een online piano cursus. Daarnaast kun je ook gewoon eerst beginnen met het volgen van pianolessen door middel van YouTube filmpjes. Weten hoe dat precies gaat? Bekijk dan eens het volgende filmpje:

Meer weten? Bezoek dan eens deze website voor nuttige informatie en tips. Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van deze pagina? Dan mag je hieronder een reactie achterlaten.

4 thoughts on “Keyboard leren spelen

 1. Hallo,
  Ik ben geintresseerd in uw cursus piano/keyboard spelen.
  Ik wil via uw site de intro’s die u op YouTube heeft gezet bekijken.
  Het geluid hoor ik goed maar ik krijg geen beeld op m’n iPad.
  Ik wil dus eerst wat info’s zien voordat ik een besluit neem.
  Ik ben bang dat als u video’s opstuurt ik deze niet kan bekijken.
  Misschien weet u waar dat aan ligt.
  Graag verneem ik dat van u.

  Met Vr. Gr.
  Hoogachtend:
  A. Kruiswijk

  1. Hallo A. Kruiswijk,

   Dat is vreemd, want dit zou dan moeten liggen aan het YouTube platform zelf. Zou u me kunnen laten weten om welke video’s het precies gaat op YouTube?

   Met vriendelijke groet,

   Team Leeronlinepiano.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *