cursus piano spelen

cursus piano spelenPiano spelen heeft zich in de afgelopen tientallen jaren sterk verbeterd. Niet alleen op het gebied van piano spelen, maar ook de manier van lesgeven. De meest bekende manier van pianoles geven is (en was) wel het aanmelden bij een muziekschool of een privéleraar aan huis. Door de mogelijkheden van het internet en de sterk doorontwikkelde ‘mobile devices’, zoals mobieltjes, laptops en tablets is er het één en ander veranderd. Het is namelijk zo dat pianolessen ook online worden aangeboden. In dit bericht zal naar voren komen wat er precies in een online piano cursus behandeld wordt en welke online pianolessen er zijn.

Online piano cursus
Meer informatie

Welke online pianolessen zijn er?

Er zijn momenteel twee manieren om online piano te leren spelen. Eén van deze twee is het ‘e-book’ een cursus gericht op de zelfstudie. De andere is een cursus via de website, die gericht is om te ondersteunen bij het piano leren spelen. Het ene is het andere niet. Daarom hieronder een uitleg met wat feiten over deze twee leermethodes.

Cursus via een e-book

Een e-book (elektronisch boek) is ook wel te omschrijven als een digitale verzameling van documenten. De e-books zijn weer te geven op mobile devices: tablet, mobiel, e-reader en laptop. De e-boeken hebben dezelfde indeling als die van een boek. Er kan dan ook wel worden gezegd dat een e-book een online boek is. Het mooie van een e-book is dat er niet alleen teksten en afbeeldingen in worden getoond, maar ook animatiefilmpjes. Dit gebeurt allemaal via een applicatie, zoals bijvoorbeeld ‘Adobe‘.

Voordelen

Welke toegevoegde waarde een e-book heeft voor jouw pianospel? Het voordeel van online pianolessen is dat jezelf het stuur in handen neemt. Hiermee bedoelen we dat je altijd de controle hebt over kosten, tijd en plaats. Het is namelijk zo dat de pianolessen van een muziekschool al gauw een paar duizend euro per jaar kosten. Een e-book daarentegen is al te koop voor een eenmalig bedrag van rond de vijftig euro. Met tijd en plaats wordt bedoeld dat een e-book ten alle tijden overal te gebruiken is, mits u in het bezit bent van een mobile device. Ook is een e-boek in tegenstelling tot een muziekschool niet eenmalig te gebruiken. Nee, bij een eenmalige aankoop kan het e-book zo vaak worden ingezien als nodig is.

Opbouw

Een online piano cursus is opgebouwd uit instructie video’s en tutorials waarin je liedjes leert spelen door middel van toetsen. In de e-books komt onder andere naar voren hoe het noten leren spelen in zijn werking gaat. Daarnaast worden de nodige piano begrippen uitgebreid beschreven. Eigenlijk is het e-book vooral gericht op de theorie van een online cursus.

Cursus via de website

Een andere manier van online piano leren is een cursus via de website. Dit verschilt per aanbieder, maar sommige aanbieders kiezen ervoor om de cursist een online account aan te bieden. Op dit account wordt de nodige lesstof aangeboden. Stap voor stap leer je steeds iets meer en ontwikkel je de piano vaardigheden. De online pianolessen zijn wel soortgelijk opgebouwd als de lessen van een muziekschool. De instructie filmpjes geven je direct inzicht in je fouten of verbeterpunten. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om vragen te stellen via de website. De vragen worden altijd zorgvuldig behandeld door een pianoleraar met ervaring.

Conclusie

Een online piano cursus heeft veel te bieden. Van de aantrekkelijke prijzen tot de ruime hoeveelheid lesstof die hiervoor te verkrijgen is. Per aanbieder zijn de pakketten verschillend, de één ziet meer in lesmethode ‘A’ en de andere meer in ‘B’. Uiteindelijk draait het allemaal om hetzelfde, de klant het pianospel aanleren. Bij veel online piano cursussen is het ook mogelijk om lid te worden van een besloten Facebook pagina. Dit houdt in dat je met andere beginnende cursisten jouw ervaringen en die van anderen kunt delen en aanhoren.