Pianoles voor ouderen

Pianoles voor ouderenHeeft u vroeger piano gespeeld en wilt u weer piano spelen? Dat kan! Het klinkt misschien een beetje raar om als 50-plusser achter de piano te zitten en het pianospel opnieuw te leren. Dat lijkt misschien tijdverspilling, toch? In deze blog worden 5 voordelen gegeven als u opnieuw pianoles zou gaan volgen.

1   Anderen kunnen begeleiden

Misschien heeft u er nog niet over nagedacht, maar als jezelf piano kunt spelen kun je ook anderen begeleiden. Zo kun je niet alleen jezelf leren begeleiden, maar ook andere mensen tijdens bijvoorbeeld muziekstukken. Hiermee wordt bedoeld dat u door middel van het pianospel andere muzikanten/zangers kan begeleiden op basis van klanken. Hierdoor leert u niet alleen een muziekstuk spelen, maar ook krijgt u meer inzicht in de opbouw van muziekstukkenDaarnaast maken pianisten vaak gebruik van akkoorden voor de begeleiding.

2   Het creatief bezig zijn

Vaak lijkt piano spelen erg eentonig, maar piano spelen kan ook heel erg creatief zijn. Je krijgt zelfs de kans om muziekstukken te creëren. Ook leer je emotie over te brengen door middel van pianomuziek. Daarnaast speelt men vaak piano als middel tegen stress.

3   Ontwikkeling van de hersenen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bespelen van muziekstukken helpt bij de ontwikkeling van de hersenen. Dit is vooral goed te zien in de samenwerking van beide hersenhelften, wanneer iemand met twee handen speelt.

4   Leer nieuwe mensen kennen

Ja piano spelen is ook een middel om met andere mensen in contact te komen en dan met name mensen die dezelfde hobby delen. Dit door Facebook groepen of door middel van pianolessen bij muziekscholen. Hier zijn mensen die samenkomen met dezelfde interesses en je willen helpen om nog beter te worden in het pianospel.

5   Samen piano spelen met anderen

Na een aantal pianolessen kan je wellicht al piano liedjes spelen. Natuurlijk is het leuk om aan je vriend(in), kind of kleinkind je kunsten te vertonen. Dit creëert een betere band tussen jou en de mensen met wie je samen speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *