zonder piano op vakantie

Manieren om je vingers te trainen zonder piano

Piano oefenen online zonder pianoPiano oefenen online zonder piano? Wanneer je elke dag piano speelt en ook veel vooruitgang boekt is het vaak lastig om op vakantie te gaan. Het is natuurlijk logisch dat je het toetsinstrument niet mee kan nemen, waardoor je een tijdje niet kan piano spelen. Maar stel je eens voor dat je zonder piano gewoon het pianospel kunt oefenen. In deze blog kom je te weten hoe je zonder de piano, de technieken van het piano spelen kunt oefenen.
Piano oefenen online is ook een mogelijkheid om het pianospel te leren zonder piano. Piano spelen zonder piano is dus zeker mogelijk, als je over online hulpmiddelen beschikt.

Piano oefenen online met cursus
Vergelijk cursussen

Spieren in je vingers trainen

Heb je er weleens over nagedacht om de spieren in je vingers te trainen? Door oefeningen te doen zullen de spieren namelijk soepeler worden, waardoor het piano spelen zal verbeteren. Ook zal de kans op blessures afnemen. In principe train je de vingers al automatisch wanneer je pianolessen volgt. Daarnaast kun je ook gewoon in het dagelijkse leven af en toe een oefening uitvoeren. Vaak duren deze oefeningen een paar minuten en zijn eenvoudig te leren. Probeer eens één of meerdere van de volgende oefeningen:

Pianospel oefenen met ondergrond

Voor de volgende oefeningen heb je een ondergrond nodig. Zo kun je bijvoorbeeld een tafel gebruiken, maar ook gewoon je benen. Het is belangrijk om de volgende nummering te weten voor een correcte uitvoering:Nummering van de vingers

  • 1 = duim
  • 2 = wijsvinger
  • 3 = middelvinger
  • 4 = ringvinger
  • 5 = pink

Plaats vervolgens je handen op dezelfde manier wanneer je echt piano speelt. Probeer nu eens de volgende reeks te spelen: 1-3-5-2-4. Begin eerst met de ene hand te spelen en vervolgens met de andere. Verhoog het tempo en probeer eens met twee handen tegelijk te spelen. Gaat het al foutloos? Dan kun je deze oefening nog sneller gaan spelen. Tijdens het spelen is het verstandig om de juiste tonen erbij te denken, zodat het net lijkt of je echt piano speelt. Natuurlijk mag je er ook bij zingen terwijl je de oefeningen uitvoert. Hieronder staan nog een paar reeksen om eens te oefenen:

  • 5-3-4-2-3-1-2-4-1-3
  • 1-3-2-4-3-5-4-2-3-1-2-5
  • 1-3-2-4-3-5-4-1-5-2-3-1-4-2-5-3-1-4-2-5

Naast al deze reeksen kun je ook eens het volgende proberen: leg je handen plat op tafel en probeer steeds één vinger op te tillen. Hou je vingers wel gestrekt als je deze oefening uitvoert. Piano oefenen online doe je met behulp van deze handige oefeningen.

Pianospel oefenen zonder ondergrond

Natuurlijk kun je ook oefeningen doen zonder een tafel of andere ondergrond. De oefeningen die straks worden uitgelegd zijn te doen tijdens bijvoorbeeld het fietsen of lopen. Probeer nu ook weer eerst beide handen apart te oefenen en daarna weer tegelijk. Wanneer je op de fiets zit is het natuurlijk verstandig om beide handen aan het stuur te houden. Tik steeds met een vinger je duim aan. Eerst je wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink. Probeer dit steeds weer te herhalen en voer het tempo langzaam op.

Piano oefenen online, maar heb je nog vragen? laat dan gerust hieronder een reactie achter en wij van Leeronlinepiano.nl helpen je verder met het leren piano spelen.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»