Yamaha P45

Eerst was er de Yamaha P35, een prima keyboard voor beginners, maar ook goed geschikt voor studio- en/of compositiedoeleinden.  De P35 is niet meer leverbaar, dus wij stellen je voor aan de opvolger: de Yamaha P45. Met hier en daar nuttige upgrades en verfijningen bewijst Yamaha met de P45 wéér de perfecte betaalbare piano op de markt gebracht te hebben.

Yahama P45 - een uitstekende keuze

De Yamaha P45 digitale piano. Een super geluid en een aantrekkelijk prijskaartje.

De Yamaha P45: 88 gewogen toetsen & rijke pianoklank

Het Yamaha P45 pianomodel maakte de eerste entree op de NAMM beurs in het jaar 2015, de grootste handelsbeurs in de wereld van muziekinstrumenten.  Nu, anno 2019, is de Yamaha P45, een digitale piano met 88 gewogen toetsen, wereldwijd leverbaar en nog steeds immens populair. Met een prijskaartje van net iets meer dan € 400 is het dan ook een van de goedkoopste instrumenten van zijn klasse. Zeker gezien het rijke en veelzijdige pianogeluid dat het keyboard produceert. Alle vertrouwde functie van het P35 model zijn in stand gehouden, met hier en daar wat verbeterde en vernieuwde functionaliteiten. Wat een waardige toevoeging is, is de USB connectie, waarmee je je Yamaha P45 kunt gebruiken als een ware MIDI-controller. Daarnaast, waardoor de reeds genoemde warme klant mogelijk wordt gemaakt, is de P45 voorzien van zogenaamde dubbele polyfonie. Je kunt meer variatie en emotie in je spel leggen en dat ook hoorbaar maken voor de luisteraars.

Wat zit er in het pakket?

De Yamaha P45 wordt geleverd met een reeks standaardonderdelen. Fijn is dat je geen extra pedaal moet kopen. De inhoud van de doos bevat:

 • Het instrument zelf (Yamaha P45 zwart, tot op heden alleen in de zwarte uitvoering leverbaar)
 • Een AC adapter (PA 150B)
 • Een muziekstandaard
 • Eén pedaal (het zogenaamde sustain pedal, oftewel rechterpedaal)
 • En de gebruikershandleiding natuurlijk

Wanneer je de Yamaha P45 voor het eerst uit de verpakking haalt voel je meteen het lichtgewicht materiaal waar deze van gefabriceerd is. Iets waar Yamaha in de keyboard wereld bekend om is geworden.

Yamaha GHS: net een echte piano qua aanslaggevoeligheid

En wanneer je voor het eerst de pianotoetsen van de P45 indrukt, zul je ook voelen dat dit geen kinderspeelgoed-keyboard is. De Yamaha P45 is voorzien van het zogenaamde Yamaha GHS systeem, afkorting voor Graded Hammer Standard. Wij plaatsen dit onder de noemer “gewogen toetsen”, wat inhoudt dat de aanslag bijna hetzelfde aanvoelt als die van een echte akoestische piano.  De simulatie zorgt ervoor dat de bassen wat zwaarder aanvoelen qua gewicht en de hoge tonen weer veel lichter. Wat dit belangrijk maakt? Ben je een gevorderde pianist, die een akoestische piano is gewend, dan voel je je meteen thuis op de Yamaha P45. Heb je nog nooit een piano aangeraakt of ben je een amateur die zijn of haar kunde wil verbeteren? Ook dan is de P45 de perfecte piano keuze. Als beginner is het extra belangrijk om geen foute gewoontes aan te leren. Je blijft je techniek verbeteren en kunt moeiteloos overstappen op een echte piano.

https://youtu.be/x_DcljpKnIM

Frank Gravel (YouTube publisher) laat in de bovenstaande video zien hoe het Yamaha GHS mechanisme zijn werk doet, waardoor jouw digitale piano net aanvoelt als een echte piano.

Vergelijk de prijzen van de Yamaha P45

Waar moet je op letten bij het kiezen van een verkoper? Vergelijk hier de prijzen van de Yamaha P45 en let er wel op hoe het zit met de garantie- en leveringsvoorwaarden.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

Vergelijk de huidige aanbiedingen voor de Yamaha P45:

CoolBlue  → bekijk aanbieding
Bax Shop  → bekijk aanbieding

Ook een mooi gezicht in je woonkamer

Bax Shop biedt een combinatievoordeel aan voor de Yamaha P45, wanneer je ‘m samen koopt met een mooi onderstel. Voor honderd euro meer heb je naast een mooi functioneel keyboard ook een praktisch onderstel, waardoor de P45 net een klassieke buffetpiano oogt in je woonkamer.P45 en standaard

Yamaha P45 specificaties

 • Toetsen: 88 gewogen toetsen
 • Geluid engine: AWM stereo sampling
 • Polyfonie: 64
 • Pianoklanken: 10
 • Demo liedjes: 10
 • Luidsprekers: 2 keer 6 Watt, 12cm
 • Koptelefoon: 1 uitgang
 • USB: USB to host
 • Kleur: zwart
 • Afmetingen in mm: 1326x154x295
 • Gewicht: 11,5 kg
 • Meegeleverd: pedaal & muziekstandaard (voor het plaatsen van bladmuziek)

Conclusie

Met de Yamaha P45 heeft de Japanse pianofabrikant een grote stap gezet in het fabriceren van dé perfecte studiepiano. Een fraaie digitale piano, die voor beginners meer dan genoeg mogelijkheden biedt. Dankzij de zogenaamde 64-toonspolyfonie biedt de P45 een betere pianoklank dan zijn voorgangers. Dankzij het gewicht van 11,5 kilo kan hij ook gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen. En de gewogen toetsen (88 toetsen, de norm) zorgen ervoor dat je kunt trainen met hetzelfde gevoel als op een akoestische piano. Al met al is de Yamaha 45 een perfecte keuze voor beginners.

4 van de 5 sterren voor de Yamaha P45

4 van de 5 sterren voor de Yamaha P45

 

 

 

Yamaha digitale vleugelDe P45 is natuurlijk geen luxe concertvleugel van 100.000 euro. Ook geen high-end digitale piano. Wil je toch een prijscategorie hoger? Bekijk dan het verdere assortiment digitale piano’s, waaronder de ongelooflijk mooie Yamaha CVP-709GP PE Polished digitale vleugel.

Vergelijk de aanbiedingen van dit moment:

CoolBlue  → bekijk aanbieding
Bax Shop  → bekijk aanbieding

About Serg Dianov

Serg Dianov, in de muziekwereld bekend als Serg van Gennip, is van huis uit concertpianist. Zijn muziekcarrière reikt van het Concertgebouw Amsterdam tot radio- en televisie optredens in binnen en buitenland. Momenteel geeft Serg geen concerten, is werkzaam bij Kliq Internet en schrijft teksten voor onder andere LeerOnlinePiano.nl en andere platforms.