Kinderpiano

KinderpianoKinderpiano kopen? Wanneer kinderen al op een vroege leeftijd beginnen met piano spelen hebben ze hier later alleen maar profijt van. Het is namelijk zo dat kinderen sneller informatie tot zich kunnen nemen. Daarnaast bevordert het pianospel de oog-handcoördinatie van kinderen. Het is wel duidelijk dat het piano leren spelen voor kinderen goed is voor de ontwikkeling, maar waarom niet kiezen voor een ander muziekinstrument? Een piano voor kinderen heeft nou eenmaal een aantal leuke voordelen.

In vergelijking tot blaas- of snaarinstrumenten is muziek maken op een toetsinstrument erg eenvoudig. Er is namelijk weinig fysieke kracht vereist, omdat de piano niet vastgehouden hoeft te worden. Toch is een volwassen piano niet altijd geschikt voor kinderen, omdat er een bepaalde armlengte is vereist om alle toetsen van het klavier te kunnen bereiken. In dit geval kiest men over het algemeen voor een kinderpiano.

Wil je meteen een kinder piano aanschaffen? Bekijk hier de beste kinderpiano bij de voordeligste aanbieder voor kinderpiano’s.

Kinderpiano’s vergelijken?
Vergelijk nu

Wat is een kinderpiano?

Er zijn meerdere redenen te noemen om te kiezen voor een kinderpiano in plaats van een volwassen piano. Zo kunnen kinderen vaak niet alle toetsen bereiken en is de piano vaak te hoog. Daarnaast zijn kinderpiano’s in verhouding goedkoper en vallen ze niet onder de categorie speelgoed. Een kinderpiano beschikt namelijk ook gewoon over een piano mechanisme en aanslaggevoelige toetsen.

Ook zijn kinderpiano’s verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en met meerdere accessoires (usb aansluiting, pedalen, statief, koptelefoon etc.). Toch is een kinderpiano van een kleiner formaat en alleen geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. In dit geval gaat het om een kinder piano vleugel.

Het leerproces bevorderen

Om het leerproces te bevorderen is een kwalitatief instrument geen overbodige luxe. Het komt nog al te vaak voor dat ouders een goedkope piano halen, omdat ze nog niet zeker weten of hun kind het pianospel echt leuk gaat vinden. In dit geval zorgt het toetsinstrument alleen maar voor beperkingen, waardoor het kind vroeg of laat stopt met piano spelen. Een kinderpiano voorziet wel in de behoeften van kinderen en maakt het piano spelen er alleen maar leuker op.

Kinderpiano kopen?

Hieronder worden de drie meest populaire kinderpiano’s kort beschreven, zodat u als ouder de juiste keuze kunt maken voor uw kind.

Korg tinyPIANO-BK

Deze kinderpiano van het merk Korg is geschikt voor jong en oud. De piano beschikt namelijk over 25 aanslaggevoelige toetsen en 50 ingebouwde piano liedjes. Daarnaast wordt de Korg tinyPIANO-BK gevoed door zes AA-batterijen, wat goed is voor ongeveer 15 uur speelplezier. Ook is er de mogelijkheid om naast batterijen gebruik te maken van een adapter (9 volt).

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

Kinderpiano’s van het merk Korg vallen niet onder de categorie speelgoed. De stemming als de klanken, welke deze kleine piano voortbrengt, zijn namelijk vergelijkbaar met een echte akoestische piano. Naast de originele piano geluiden kan deze piano ook de klanken van een orgel of speeldoos maken.

Bestel nu

New Classic Toys houten kinder piano

New Classic Toys kleine pianoMet deze houten kinderpiano van het merk New Classic Toys kan je kind al op vroege leeftijd beginnen met piano spelen. Deze piano is namelijk geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Ook staat het speelgoed van New Classic Toys bekend om de hoogwaardige kwaliteit en mooie vormgeving. Daarnaast is het speelgoed erg veilig en leuk om mee te spelen. Een piano voor kind is dus heel leuk en leerzaam.

Bestel nu

Hape piano voor kinderen

Het merk Hape maakt misschien wel de mooiste piano’s voor kinderen. Zo is een Hape kinderpiano eigenlijk een kleine vleugelpiano met een echte klep. Daarnaast worden deze kinderpiano’s geleverd met een houder voor bladmuziek en een pianokrukje. Het klavier telt in totaal 30 toetsen en is speciaal ontworpen voor de jeugdige pianist.

Bestel nu

Op zoek naar een geschikte kinder piano, maar weet je niet precies welke piano geschikt is? Laat dan gerust hieronder een reactie achter, wij van Leeronlinepiano.nl helpen je graag verder.

Over Serg Dianov

Serg Dianov, in de muziekwereld bekend als Serg van Gennip, is van huis uit concertpianist. Zijn muziekcarrière reikt van het Concertgebouw Amsterdam tot radio- en televisie optredens in binnen en buitenland. Momenteel geeft Serg geen concerten, is werkzaam bij Kliq Internet en schrijft teksten voor onder andere LeerOnlinePiano.nl en andere platforms.