Baby piano

Baby pianoSpeelgoed dat muziek maakt doet het altijd wel goed bij kleine kinderen en baby’s. Het is namelijk niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam. Het is daarom ook niet zo gek dat veel ouders een baby piano in huis halen. Deze piano’s hebben vaak een aantal grote toetsen met diverse kleuren. Door een toets in te drukken is er een leuk deuntje of liedje te horen. Echter bestaan er naast de speelgoed baby piano’s ook apps met daarop een online piano. Hierdoor is het ook mogelijk dat uw kind op een smartphone, tablet of computer het pianospel kan ontdekken. Meer weten over de baby piano? Lees dan snel verder en ontdek alle baby piano varianten.

Baby piano’s vergelijken?
Meer informatie

Baby piano app

Er wordt vaak voor een piano app gekozen, omdat deze zowel op een speelse als eenvoudige manier de muzikale ontwikkelingen van baby’s en/of kinderen bevorderen. Daarnaast zijn de meeste apps geschikt voor Android en IOS apparaten, gratis en online te downloaden. Hieronder zullen de twee populairste apps met elkaar worden vergeleken, zodat er een weloverwogen beslissing kan worden genomen.

Baby Piano School

De noten als zowel toetsen van deze piano app worden duidelijk aangegeven met diverse kleuren. Daarnaast is deze app uitgevoerd met meerdere functionaliteiten. Zo kunnen kinderen zelf bepalen welke toetsen zij indrukken (‘vrij’ spelen), maar daarnaast is het naspelen van een melodie ook gewoon mogelijk. Er kan daarom wel gezegd worden dat de gebruiker zich op zijn/haar eigen tempo kan ontwikkelen. Ook beschikt deze app over een aantal leuke liedjes, welke aansluiten bij de volgende thema’s: winter, herfst, zomer, lente, dieren en familie. Let op! De liedjes zijn alleen in het Engels. Naast een piano is het ook mogelijk om andere muziekinstrumenten te bespelen op deze app. Dit betekent tevens ook dat twee kinderen tegelijkertijd de app kunnen gebruiken. Echter is de navigatie van de app in tekstvorm, waardoor er soms begeleiding nodig is.

Download hier

Mijn baby piano

Baby piano appDeze app is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 9 en 36 maanden, maar ook gewoon voor degene die een leuk deuntje wil spelen. In vergelijking tot de app ‘Baby Piano School’ zijn er niet veel verschillen. Alleen bestaat de navigatie bij deze app uit een aantal grote knoppen, waardoor er ook zonder begeleiding gespeeld kan worden.

Download hier

Baby piano speelgoed

Zoals een speelgoed piano vaak wel op een echte piano lijkt is dit bij een baby piano meestal niet het geval. Daarnaast behoort deze piano wel gewoon tot de categorie speelgoed en is vaak gemaakt van kunststof. Een baby piano kopen? Lees dan snel verder en vergelijk de meest verkochte varianten.

Fisher Price

Het merk Fisher Price heeft diverse babyproducten op de markt gebracht. Deze producten zijn van een goede kwaliteit en helpen bij de ontwikkeling van kinderen. Neem bijvoorbeeld de Fisher Price ‘trappel piano’. Wanneer baby’s hun beentjes beginnen te ontdekken is het natuurlijk leuk om hier ook wat mee te doen. Een baby hoeft met een trappel piano alleen maar met zijn voetjes tegen de pianotoetsen te trappelen om muziek te maken. Daarnaast kent deze piano een aantal lusjes, waardoor deze eenvoudig is te bevestigen aan een box of bedje. Indien gewenst kan de trappel piano ook op de grond worden gelegd voor nog meer speelplezier.

Naast de trappel piano heeft Fisher Price ook nog een ‘trappel en speel piano gym’, welke een combinatie is van een speelkleed met piano. Dit speelkleed kent vier speelstanden en is hierdoor geschikt voor zowel baby’s als peuters.

Bestel hier

Little Tikes

Een piano voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar). Door de grote felgekleurde toetsen, welke eenvoudig zijn in te drukken, is de piano van Little Tikes ideaal voor baby’s.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

Bestel hier