Speelgoed piano

Speelgoed pianoNatuurlijk is het ook gewoon mogelijk om op een speelse wijze het pianospel te leren. Zo is een speelgoed piano bijvoorbeeld uitermate geschikt voor kleine kinderen, welke nog niet overweg kunnen met een echte piano. Het is namelijk zo dat speelgoed piano’s, zoals de naam al aangeeft, tot de categorie speelgoed behoren. Is uw kind drie jaar of ouder? Dan is het verstandig om een kinderpiano te kopen, welke wel over een echt pianomechaniek beschikt.

Wanneer uw kind speelt met een speelgoed piano zal dit hoe dan ook een positief effect hebben op de muzikale ontwikkeling. Uit onderzoek kwam namelijk naar voren, dat zowel het luisteren als zelf maken van muziek bijdraagt aan:

  • Minder concentratieproblemen
  • Betere schoolprestaties
  • Hogere intelligentie
  • Verbetert sociaal gedrag
Speelgoed piano’s vergelijken?
Meer informatie

Verschillen met een echte piano

Zoals al eerder werd gezegd kun je een speelgoed piano niet echt een piano noemen. Speelgoed piano’s beschikken namelijk niet over een mechaniek van hamers en snaren. Daarentegen hebben deze piano’s wel gewoon het uiterlijk van een piano. Zo zijn de meeste varianten uitgevoerd met toetsen, waardoor er al wel kennis kan worden gemaakt met het pianospel. Daarnaast is de hoeveelheid toetsen beperkt, waardoor het geheel lekker overzichtelijk blijft.

De meeste speelgoed piano’s zijn uitgevoerd met een aantal deuntjes. Zo heeft elke toets vaak zijn eigen deuntje. Naast deuntjes kennen sommige varianten ook liedjes, welke bij het indrukken van bepaalde toetsen hoorbaar zijn. Naast het geluid verschillen speelgoed piano’s van elkaar op basis van materiaal samenstelling. Voor speelgoed wordt namelijk vaak gekozen voor de volgende materialen: plastic en hout. Het spreekt voor zich dat een plastic piano minder stevig is, dan een houten. Daarnaast zijn de houten speelgoed piano’s wel weer iets duurder in de aanschaf.

Speelgoed piano kopen?

Hieronder worden de best verkochte speelgoed piano’s kort beschreven, zodat u straks een weloverwogen keuze kunt maken.

New Classic Toys – houten piano

Houten pianoDeze houten piano van het merk New Classic Toys is uitgerust met 25 toetsen, waardoor het net een echte piano lijkt. Daarnaast zorgt de interne versterker ervoor dat deze kleine piano de mooiste klanken kan maken. Het speelgoed van New Classic Toys staat bekend om de mooie uitstraling als de hoogwaardige kwaliteit materialen. Dit betekent onder andere dat het speelgoed veilig is, maar ook veel langer meegaat.

Meer informatie

Disney Frozen piano

Disney Frozen pianoMet deze geweldige piano van Disney Frozen heeft uw kind uren lang speelplezier. Deze piano is namelijk ideaal voor kleine handjes, waardoor de creativiteit als motoriek extra wordt gestimuleerd tijdens het spelen.

Meer informatie

Bontempi mini keyboard

Bontempi mini keyboardDit mini keyboard van het merk Bontempi heeft een scala aan functies. Het keyboard is namelijk uitgerust met een metronoom, 18 ritmes, 18 liedjes, 24 geluiden en een sequencer. Daarnaast wordt alles geleverd in een doos met gebruiksaanwijzing. Let op! Alleen geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

Meer informatie