Piano spelen met apps

Piano apps gebruikenTegenwoordig gebruiken we onze telefoons en tablets eigenlijk overal voor. Sinds een aantal jaren is het nu ook zo ver dat de apps hun intrede hebben gemaakt in de muziekwereld. Deze apps kun je zowel gratis als betaald downloaden op je telefoon of tablet. Piano apps zijn er met verschillende doeleinden. Zo kun je met een aantal piano apps het pianospel leren op de piano. Ook kun je applicaties vinden die je kunnen helpen met het onderhouden van je pianospel. Op deze pagina zullen we een aantal voorbeelden noemen van piano apps.

Apps voor beginners

Als je aan het begin van je pianocarrière staat kun je een aantal apps goed gebruiken. Zo is Simply Piano een hele handige piano app. Er zijn verschillende nummers die je kunt leren in deze app. Hierbij moet je vooral denken aan popnummers. Ook kun je oefeningen doen die je geheugen helpen opfrissen, of de basis van het piano spelen aan je leren. Simply Piano is speciaal voor iOS apparaten.

Piano Guru is een app die je op Android apparaten kunt downloaden. Piano Guru is voor beginners misschien handiger dan Simply Piano. Dit omdat er bij Piano Guru vooral wordt gefocust op het leren van de basis. De oefeningen zijn erg behulpzaam en zullen je vaardigheden ontwikkelen. Uiteraard zijn er ook leuke liedjes te leren. Een leuke extra functie heeft te maken met het componeren van je eigen liedjes. Als je deze uploadt, zijn ze voor elke gebruiker wereldwijd te leren.

Als je piano apps gebruikt voor het leren piano spelen is het uiteraard handig om een zo groot mogelijk apparaat te gebruiken. Hoe groter het scherm, hoe meer toetsen er tegelijk zichtbaar zijn. Zo is het een stuk realistischer om piano te spelen op een tablet dan op een telefoon.

Andere handige piano apps

Ook als je geen beginner meer bent kun je piano apps zeer goed gebruiken. Zo kun je in de App Store een gratis metronoom downloaden. Deze metronoom is gebouwd in de ‘Gismart’ app. Met een aantal handige functies kun je gemakkelijk de maat houden. Je kunt er namelijk voor kiezen om de juiste snelheid te horen via de bekende tikjes, maar je kunt ook de zaklamp gebruiken. Deze zal elke keer oplichten als er een nieuwe ‘tel’ is. De klank van de tonen is te veranderen. Er zijn een aantal vaste maatverdelingen in de app gebouwd. Ook kun je het aantal beats per minuut zelf instellen.

Je kunt ook een stemapparaat downloaden in de App Store. C-tuner Lite is gratis te vinden. Zo kun je heel gemakkelijk checken of je piano nog goed is gestemd. Het is vaak lastig om dit zelf te horen als je hier niet in getraind bent en daarom is de app erg handig. Deze gratis versie beschikt niet over heel veel functies, maar voor 3 euro heb je de volledige versie van de app. Deze versie kan de klanken van de piano nog beter controleren.

5 gedachten over “Piano apps gebruiken?

  1. Hallo Robert,

   Bedankt voor je reactie! We hebben een aantal handige apps voor je opgezocht en die worden hieronder weergegeven.
   1. Metronoom app (echte metronoom – Gismart)
   Deze app is eigenlijk een vervanger op een echte metronoom. Handig om overal mee naar toe te nemen.
   2. Stemapparaat app (C-tuner Lite – Witbosoft Co.)
   Een handige app om te gebruiken voor het stemmen. Ook hier is de app gratis te downloaden in de google play store.
   3. Notenlees app (music tutor)
   Met deze app kun je gemakkelijk noten leren lezen. Het is eigenlijk een trigger om continue bezig te blijven met het notenschrift en de symbolen.
   Voor een totaal pakket kun je nog kiezen voor ‘piano companion’. Hierin is alles opgenomen van akkoorden, akkoordprogressies tot toonladers.
   Mocht jezelf (of anderen) nog andere apps weten laat het ons weten in een reactie!

   Met vriendelijke groet,

   Team Leeronlinepiano.nl

 1. Zelf maak ik nog niet gebruik van apps, maar ga het wel proberen. Misschien dat ik een leuke app tegenkom, welke mij verder helpt bij het piano spelen…

  1. Hallo Victoria,

   Er zijn voldoende apps beschikbaar, dus waarschijnlijk ook wel een geschikte app voor jou! Ik zou zeggen, gewoon gaan experimenteren en kijken welke het beste bij jou past als pianist.

   Met vriendelijke groet,

   Team Leeronlinepiano.nl

Reacties zijn gesloten.