Waarom een piano huren

Waarom een piano hurenEen piano huren is de ideale manier om te kijken of piano spelen een fijne bezigheid is. Door de lage huurprijzen per maand is piano spelen toegankelijk voor ieder budget en neem je geen risico’s.

Steeds meer beginnende pianisten kiezen ervoor om eerst een piano te huren, voordat ze overgaan op definitieve aankoop.Verstandig, want je weet immers niet of het piano spelen echt jouw hobby is. In dit geval is een piano huren een prima optie.

Voordelen piano huren

De belangrijkste reden om voor het huren van een piano te kiezen is om te kijken of het piano spelen goed bevalt, voor jezelf of je kind. Je kan soms al vanaf € 30,- per maand een piano huren, waardoor de maandelijkse kosten zeer laag zijn. Maar je speelt wel op een volwaardige piano zodat je direct volop kan genieten van het instrument.

Als het goed bevalt kan je overgaan tot de aankoop van een piano. Als uiteindelijk blijkt dat piano spelen toch niet de juiste hobby voor je is, zit je ook niet vast aan een grote aanschafprijs en kan je de piano weer laten ophalen.

Beginnende pianisten

Het komt regelmatig voor dat jongeren of volwassenen kiezen voor pianolessen, maar binnen een korte tijd (half jaar of eerder) stoppen. Dit betekent dat de piano niet meer wordt gebruikt, wat natuurlijk zonde is. Je hebt immers gekozen voor een akoestische of digitale piano met een flink prijskaartje. Het geïnvesteerde bedrag krijg je nooit meer volledig terug, waardoor de piano uiteindelijk nog maar voor de sier in huis staat.

Prijzen piano

De prijzen van piano’s lopen zeer uiteen. Je kan het uiteraard zo gek maken als jezelf wilt. De nieuwprijzen van een redelijke akoestische piano beginnen vanaf € 2000,- en de prijzen van digitale piano’s beginnen vanaf € 700,-. Je wilt er daarom wel zeker van zijn dat dit een hobby gaat zijn voor de langere termijn.