Populairste synthesizers

Populairste synthesizers

Als muziekproducer kun je vandaag de dag niet meer zonder een synthesizer. Een klein apparaatje waar je vele geluiden, samples en instrumenten mee kunt bedenken, spelen en opnemen. Elke studio beschikt wel over een synthesizer, waardoor al duidelijk wordt waarom dit instrument zo geliefd is. Wanneer je dit apparaat wilt gaan kopen is het verstandig om eerst te gaan vergelijken. Om het je makkelijk te maken hebben we de top 5 populairste synthesizers met elkaar vergeleken.

Synthesizers vergelijken?
Meer informatie

1. Teenage Engineering OP-1

De nummer 1 is de Teenage Engineering OP-1. Voor een bedrag van net onder de 1.000 euro heb je dit apparaat al in huis. Het is een digitale synthesizer met tal van handige functies. Er zitten 24 toetsen op, maar deze hebben niet de grote van normale pianotoetsen. Dit laatste was nodig om het apparaat zo klein mogelijk te houden.

Daarnaast is deze synthesizer erg makkelijk om mee te nemen, en door zijn batterijduur van meer dan 16 uur kun je er lang plezier van hebben. Er zijn 12 synth engines ingebouwd, waardoor je heel veel verschillende soorten geluiden kunt produceren. Ook zijn er speakers in de OP-1 gebouwd, is er een kleurenscherm en bovendien kun je al je creaties opnemen met de tape functie. Kortom een echte aanrader.

Meer informatie

2. Novation Bass Station 2

De Novation Bass Station 2 is een heel ander type synthesizer dan de OP-1. De Novation is namelijk een analoge synthesizer. Omdat het een analoog apparaat is, is het een mono-synthesizer. Dit houdt in dit geval in dat er alleen bass sounds geproduceerd kunnen worden. Dit doe je aan de hand van de 25 toetsen die op het apparaat zitten.

Er is veel ruimte voor eigen inbreng, je kunt namelijk 64 eigen sounds opslaan. Daarnaast zijn er ook nog 64 sounds van tevoren geprogrammeerd. Deze synthesizer is dus niet zo allround als de OP-1, maar gewoon goed in hetgeen waarvoor deze bedoeld is. Producenten die veel bas gebruiken kunnen de Novation Bass Station 2 zeker gebruiken.

Meer informatie

3. Arturia MicroBrute

Ook de Arturia MicroBrute is een analoge synthesizer. Deze kost, net als de Novation, ongeveer 300 euro. De Arturia is speciaal ontworpen voor producers van deep house en techno. Diepe basslines zijn een eitje voor de Arturia. Dit apparaat is jammer genoeg niet draadloos te gebruiken. Wel is deze synthesizer erg compact en daardoor eenvoudig mee te nemen. Dit heeft wel als gevolg dat de toetsen misschien niet voor iedereen groot genoeg zijn.

Daarnaast zijn er een aantal leuke effecten toegevoegd aan de Arturia MicroBrute. Oscillatoren, sequencers en een aantal tweak-opties. Er zijn geen presets toegevoegd, en het is ook niet mogelijk om sounds als preset te bewaren. Dat is wel een groot nadeel.

Meer informatie

4. Novation Mininova

De Novation Mininova is een van de goedkoopste digitale synthesizers verkrijgbaar. Voor slechts 300 euro kun je de Mininova al bestellen. Hierdoor wordt de Mininova ook wel gezien als het kleinere broertje van de Ultranova van Novation. De Mininova werkt niet op batterijen, maar is wel gewoon compact en dus eenvoudig om mee te nemen.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

De synth engine in dit apparaat is erg krachtig, je kunt er vele geluiden mee produceren. Tevens is dit instrument uitgerust met 37 toetsen, waardoor je gemakkelijk kunt variëren in toonhoogte. Het merk Novation biedt op dit moment een download van 1 GB aan bij de Mininova, vol met samples. Je kunt ook je eigen samples opslaan. Een erg multifunctioneel apparaat voor een redelijke prijs.

Meer informatie

5. Roland Boutique TB-03

De Roland Boutique TB-03 is de laatste synthesizer in deze vergelijking. Voor iets minder dan 400 euro heb je deze digitale synthesizer al in huis. Er zijn slechts 13 toetsen aanwezig, maar dit wordt gecompenseerd door de vele geluiden die zijn ingebouwd in dit apparaat. De bass-filters zijn erg goed en het is eenvoudig om geluiden zelf toe te voegen. Tenslotte zijn er veel effecten toegevoegd, en werkt het apparaat ook gewoon op batterijen.

Meer informatie