Populaire keyboards

Populaire keyboardsAls je in huis geen plaats hebt voor een (elektrische) piano, is een keyboard een goede optie. Keyboards kunnen uiteraard ook goed van pas komen bij het opnemen van muziek. Als beginnende dj of producer mag een goed keyboard uiteraard ook niet ontbreken. In deze blog zijn de 5 populairste keyboards van dit moment met elkaar vergeleken. Zo kun je gemakkelijk zien wat de opties zijn als je nadenkt over het aanschaffen van dit toetsinstrument.

Keyboards vergelijken?
Meer informatie

1. Casio CTK-1200

Het eerste keyboard dat we behandelen is de Casio CTK-1200. Dit is een keyboard dat over 61 toetsen beschikt, wat minder is dan bij een echte piano. Gelukkig is het bij dit toetsinstrument erg eenvoudig om de hoogte van de tonen aan te passen. Met een enkele klik speel je zo een of twee octaven lager. Een groot voordeel van de CTK-1200 is het feit dat deze te gebruiken is op basis van batterijen. Je hoeft het keyboard dus niet altijd in het stopcontact te hebben. Ook is er een lesmodule ingebouwd. Hiermee kun je snel leren hoe je op een keyboard moet spelen. Voor minder dan 100 euro is de Casio CTK-1200 al verkrijgbaar.

Meer informatie

2. Casio CTK-1500

De Casio CTK-1500 is het grotere broertje van de CTK-1200. Ook dit instrument heeft weer 61 toetsen. Daarnaast beschikt deze ook over alle handige functies van de CTK-1200, maar dan wel met een handig lcd-scherm. Op dit schermpje zijn meerdere muziekelementen tegelijk weergegeven. Denk hierbij aan het tempo, de akkoorden en de klank. Uiteraard is het ook mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten. Omdat er in dit toetsinstrument batterijen worden geplaatst, heb je de mogelijkheid om op diverse plaatsen te spelen. De stroomkabel wordt jammer genoeg niet meegeleverd. De 1500 is iets duurder dan de 1200, maar het scheelt niet veel.

Meer informatie

3. Yamaha EZ-220

De Yamaha EZ-220 is twee keer zo duur als de eerder beschreven twee opties, maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Het keyboard is even groot als de anderen, en je speelt dan ook weer met 61 toetsen. Deze toetsen zijn, in tegenstelling tot de andere twee keyboards, aanslaggevoelig. Dat houdt in dat het keyboard de klank aanpast met de kracht waarmee je de toetsen indrukt. Zo kun je een stuk meer gevoel in je pianospel leggen. Dit instrument heeft dus veel meer weg van een normale piano. Ook is er een leermodule in het keyboard gebouwd, samen met verlichte toetsen. Het lcd-scherm is erg handig, omdat het keyboard verbonden kan worden met een mobiele app. Zo heb je de mogelijkheid om bladmuziek draadloos naar je muziekinstrument te sturen.

Meer informatie

4. Casio CTK-2500

Op de vierde plek staat weer een Casio keyboard. Dit keyboard zit qua prijs tussen de voorgaande keyboards in; deze kost ongeveer 140 euro. Jammer genoeg heeft Casio bij dit keyboard wederom niet gekozen voor aanslaggevoelige toetsen. Wel zit er weer een lesmodule in het keyboard verwerkt. Ook kun je dit muziekinstrument verbinden met een app, zodat je eenvoudig bladmuziek kunt doornemen. Met behulp van de vele knoppen is het voor de gebruiker mogelijk om veranderingen aan te brengen in de klanken.

Meer informatie

5. Casio LK-280

Het laatste keyboard dat we behandelen is ook gelijk het duurste, deze kost namelijk meer dan 250 euro. Maar dan heb je er ook een van Casio met de beschikking over aanslaggevoelige toetsen. Dit biedt erg veel mogelijkheden voor het opnemen en spelen van muziek. Omdat er een SD-kaart in de piano kan worden geplaatst, kun je de gemaakte muziek eenvoudig opslaan. Er zijn honderden tonen en ritmes in dit instrument geplaatst, zodat je hetgeen dat je speelt op vele manieren kunt aanpassen.

Meer informatie