Cor Bakker online pianoles

Cor Bakker online pianolesCor Bakker mag zeker niet ontbreken als wij als Leeronlinepiano.nl verschillende online pianoleraren met elkaar vergelijken. Je kunt Cor bakker wel een beetje vergelijken met de online gitaarleraar Michel Penterman. Deze twee kennen elkaar dan ook nog eens heel goed. Toch is dit niet de enigste reden. Cor biedt namelijk online pianolessen aan, welke door veel pianisten worden gevolgd. Ideaal voor wanneer je snel en eenvoudig piano wilt leren spelen! De website waarop Cor deze pianolessen aanbiedt is ‘Pianospelenmetcor.nl’. Hieruit wordt meteen ook duidelijk dat je samen met Cor piano gaat leren spelen. Je wordt dus niet aan je lot overgelaten, zoals bijvoorbeeld: “Hier is de online piano cursus red je er maar mee!”. Wil je zijn cursus ook volgen? Scroll dan snel verder!

Beginners cursus Cor Bakker
Bestel nu!

Wie is Cor Bakker?

Cor Bakker is in 1961 geboren en is daarom al zo’n vijftig jaar. Wat opvalt is dat Cor al sinds zijn 11e levensjaar piano speelt. Een persoon die hem daarbij erg heeft geïnspireerd is Louis van Dijk. Daarnaast heeft Cor het piano spelen naar een nieuw niveau getild. Hij is daarvoor naar het conservatorium gegaan om zijn piano vaardigheden nog verder te verbeteren.

Gelukkig was dit niet voor niks! In 1984 was Cor Bakker afgestudeerd aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium. Hij studeerde daar niet alleen af in de richting van improviserende piano musicus, maar deed dit ook nog eens cum laude! Daar bleef het niet bij, want Cor wou nog meer leren als het om piano spelen gaat. Daarom ging hij naar Los Angeles om daar in de leer te gaan bij de Amerikaanse pianist, arrangeur en componist Clare Fischer.

Cor Bakker op televisieCor is ook erg bekend geworden door zijn muzikale begeleiding tijdens de televisieprogramma’s van Paul de Leeuw. Daarnaast heeft hij in zijn carrière veel beroemdheden mogen ontvangen. Ook heeft hij zo’n zes eigen albums uitgebracht en heeft hij zijn inspiratie uitgewerkt in producties van andere artiesten. Toch is dit alles niet de reden waarom wij voor Cor Bakker hebben gekozen. Dit was namelijk de online piano cursus die hij in 2014 ontwikkelde. Met deze cursus kunnen niet alleen beginners, maar ook gevorderden hun piano vaardigheden verbeteren. Dit alles doet hij met de website www.pianospelenmetcor.nl.

Wat heeft de cursus te bieden?

Met de ‘complete online cursus’, zoals Cor het noemt, heb je een groot scala aan lesstof. Deze cursus is niet alleen voor de beginners, maar ook voor de gevorderden. In 10 lessen die bestaan uit meer dan 170 instructievideo’s worden de basistechnieken duidelijk gemaakt. In het begin zal het even wennen zijn, maar na een tijdje krijg je de smaak te pakken. Een ander voordeel ten opzichte van andere piano cursussen is dat je tot wel 2 jaar toegang hebt tot de online pianolessen.

Het voordeel van online pianolessen is dat jezelf het tempo kunt bepalen. Wil jij liever twee keer in de week, om de week of 1 a 2 keer per dag les? Geen probleem! Alles is mogelijk, want je hebt zelf de touwtjes in handen bij deze manier van piano spelen.

Technieken

De technieken die Cor Bakker je leert worden bij de cursus uitgebreid weergegeven. We besparen je de tijd en moeite! Daarom hieronder kort een aantal technieken:

 • Piano spelen met twee handen tegelijk;
 • Leren spelen van verschillende toonladders;
 • Piano spelen met een metronoom;
 • Met je linkerhand een lopende bas spelen;
 • Spelen in verschillende muziekstijlen.

Liedjes

Goede online pianolessen beschikken over vele leuke liedjes. Natuurlijk wil je geen liedjes spelen die uit de jaren 70 komen. Daarom heeft Cor Bakker een aantal leuke en moderne liedjes toegevoegd, waaronder de nummers van Amelié. Het mooie hiervan is dat je bij elke pianoles een bekend piano nummer leert spelen. Dit liedje hoef je niet alleen te spelen, maar speel je samen met Cor door middel van een uitgebreid filmpje. Andere liedjes die Cor je leert spelen zijn onder andere die van de Jingle Bells en Old MCDonalds.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

Theorie

Nu weet je al meer over de technieken en liedjes die je krijgt, maar hoe zit het met de theorie? Nou, tijdens de online pianolessen van Cor leer je natuurlijk ook veel theorie. Deze theorie kan handig zijn om de beweegredenen achter het piano spelen te begrijpen. Veel beginnende pianisten kunnen wel een beetje piano spelen, maar begrijpen vaak niet waarom ze bepaalde handelingen uitvoeren. Hieronder de theorie die Cor je eigen zal maken:

 • Bladmuziek om te downloaden;
 • Het leren lezen van akkoord symbolen;
 • De basis van het noten lezen;
 • Namen van de toetsen en noten;
 • Piano spelen in verschillende maatsoorten.

Akkoorden

Tenslotte mogen de akkoorden niet worden vergeten. Een online pianoles bestaat nou eenmaal uit akkoorden. Dit is namelijk de meest eenvoudige manier om het pianospel te leren. Je leert daarom niet alleen akkoorden spelen, maar ook hoe je akkoorden kunt verbinden. Lijkt dit je lastig? Dan is er nog een voordeel! Je leert de meest gebruikte akkoorden spelen, zodat je bekende liedjes binnen mum van tijd op de piano kunt spelen. Wil jij geen liedjes naspelen, maar gewoon zelf wat bedenken? Ook dan zal deze piano cursus je helpen om een goede basis te leggen voor het improviseren op de piano.

Online piano cursus van Cor bestellen?

Wil jij de cursus van Cor Bakker bestellen? Houd dan rekening met aanbiedingen. Op het moment kost de cursus 149 euro in plaats van 229 euro. Dat is een besparing van zo’n 80 euro. Vind je de prijs nog steeds te hoog? Wacht dan even! Je krijgt namelijk 2 jaar lang toegang tot alle video’s van Cor Bakker. Mocht de piano cursus toch niet wat voor jou zijn. Dan kun je deze binnen 14 dagen zonder opgave van reden annuleren. Je geld wordt dan weer direct teruggestort op je rekening.

Wanneer je wel kiest voor deze cursus, dan krijg je wekelijks de pianolessen per mail opgestuurd. Ook ontvang je de nodige tips & tricks, zodat je nog meer progressie maakt in het leren piano spelen. Het voordeel van deze intensieve begeleiding geeft jou steeds weer de motivatie om door te gaan. Als je vragen hebt kun je deze altijd aan Cor Bakker stellen.

2 gedachten over “Cor Bakker

 1. Waar onderscheidt de cursus van Cor Bakker zich in, als je deze vergelijkt met andere cursussen? Alvast bedankt!

  1. Hallo Hanneke,

   Het gaat om een complete beginnerscursus, welke in verhouding tot andere cursussen een stuk voordeliger is. Daarnaast bevat deze cursus 170 instructievideo’s (en groeiende) en 10 professionele pianolessen.

   Voor een beginner ideaal om een goede start te maken met het piano spelen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Leeronlinepiano.nl

Reacties zijn gesloten.