Piano liedjes leren spelen

Piano liedjes leren spelenWij geloven er in dat iedereen piano liedjes kan leren spelen. Wil jij liedjes leren spelen maar kun je nergens makkelijke piano liedjes vinden? Dan kunnen wij je verder helpen. Wij beschikken over vele piano liedjes voor beginners. Dit zijn makkelijke liedjes die je na enkele keren al helemaal zelf kan spelen. Je zult veel resultaat zien in korte tijd. Wil jij dit ook?

Voor elke gelegenheid

Piano liedjes zijn geschikt voor elke gelegenheid. Denk hierbij aan vrolijke gelegenheden zoals Kerst, Sinterklaas of een familieverjaardag. Piano muziek is daarnaast ook erg geschikt voor verdrietige gelegenheden zoals een begrafenis. Wil jij ook piano liedjes leren spelen zodat jij tijdens de volgende gelegenheid de sterren van de hemel speelt met de meest prachtige liedjes? Niemand hoeft te weten dat jij ze snel en makkelijk bij ons hebt geleerd!

Piano of keyboard

De piano is één van de populairste instrumenten. Het is een veelzijdig instrument die je kunt gebruiken voor uiteenlopende muziekgenres. Het is zowel geschikt voor klassieke als hele moderne muziek. Veel mensen denken dat er een groot verschil zit tussen piano en keyboard liedjes. Dit is niet waar. De liedjes die je erop kunt spelen zijn hetzelfde. Als instrument heeft een keyboard wel meer functionaliteiten. Een keyboard heeft bijvoorbeeld geprogrammeerde geluiden zoals een saxofoon of trommel. Daarnaast kun je met een keyboard ook liedjes opnemen om deze later opnieuw te beluisteren.

Goed en duidelijk

Als je net begint met piano spelen is het belangrijk dat je begint met piano liedjes die goed en duidelijk uitgelegd worden. Wij hebben veel leuke piano liedjes voor beginners. Op internet zijn vaak genoeg piano liedjes te vinden, maar deze zijn vaak onduidelijk uitgelegd of de kwaliteit van het geluid is niet goed. Hoe beter je begeleiding is, des te sneller jij het piano spelen onder de knie krijgt.

Makkelijke piano liedjes

Een makkelijk piano liedje heeft vaak weinig akkoorden. Met 14 akkoorden zou je al heel veel piano liedjes kunnen spelen. Om leuke piano muziek te spelen hoef je dus niet per se noten te kunnen lezen. Dit is precies waar veel mensen namelijk tegenop kijken, moeilijke liedjes met veel onleesbare noten. De moeilijke noten kunnen je plezier om piano te spelen in de weg staan. Als je op een gegeven moment meer ervaring hebt met akkoorden, kun je er ook op een later moment voor kiezen om de noten te leren.

Solo of begeleidend

Je kunt op twee manieren piano spelen. Ten eerste heb je solo piano. Met je rechterhand speel je dan de zangmelodie en met je linkerhand de begeleidende akkoorden. Bij begeleidend piano speel je met je rechterhand piano akkoorden en met je linkerhand de begeleidende basnoten. Beginners starten vaak met solo piano. Op deze manier kun je al snel je favoriete piano liedjes spelen.

Start gelijk

Op de website kun je gelijk starten met het leren van makkelijke piano en keyboard liedjes voor beginners. Gewoon thuis op je vertrouwde kamer. De liedjes waar je mee begint zijn eenvoudig uitgelegd zodat je al snel bekende melodieën kunt spelen.

Wil jij ook piano liedjes leren spelen? Kijk dan snel op de website en voor dat je het weet speel je binnen enkele weken al de bekendste en mooiste piano liedjes.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

5 gedachten over “Piano liedjes leren spelen

 1. Ik ben op zoek naar piano liedjes voor een wat sombere stemming, weten jullie toevallig nog iets?

  1. Hallo,

   Persoonlijk vind ik het volgende nummer wel goed:

   Eric Clapton – Tears in Heaven

   Deze kun je zowel op de gitaar als piano spelen. Mocht dit niet zijn wat je zoekt, dan wil ik er wel meer opsturen 😉

   Met vriendelijke groet,

   Team Leeronlinepiano.nl

  2. Ik ben op zoek naar piano liedjes, welke ik bijna gelijk mee kan spelen. Ik heb een elektrische piano en zou graag les willen krijgen. Niet te moeilijk langzaam spelen graag, ritme niet goed, via ABCDEFGA.

   1. Dag Corine,

    Op deze pagina kun je maar liefs 4 cursussen vergelijken, welke op het internet worden aangeboden. Via deze cursussen krijg je ook begeleiding en liedjes om te spelen.

    Veel succes!

    Met vriendelijke groet,

    Team Leeronlinepiano.nl

Reacties zijn gesloten.