Sinterklaasliedjes op de piano

Sinterklaasliedjes pianoOp zoek naar piano sinterklaasliedjes? Als de tijd van het jaar weer daar is, wanneer de Sint in ons land is, wordt iedereen omringd door het sinterklaasfeest. Muziek, versiersels, cadeaus en snoepgoed, alles is er. En wat is er leuker dan zelf een aantal sinterklaasliedjes op de piano te kunnen spelen. In deze blog kun je een aantal tips vinden over het spelen van piano sinterklaasliedjes. Zowel voor de beginner als de wat meer gevorderde pianist zijn er genoeg liedjes te vinden die je op de piano kunt spelen. Sinterklaasliedjes spelen op piano is ontzettend leuk om te doen.

Als je de tv aanzet tijdens het sinterklaasfeest, hoor je gelijk een aantal bekende deuntjes. De kans is groot dat je deze liedjes zelf ook hebt gezongen ’s avonds bij de open haard. Want dat is toch de belangrijkste functie van de sinterklaasliedjes; zingen door de schoorsteen bij een gezette schoen. Als je kinderen hebt die de liedjes zingen, kun je ze zelfs begeleiden op de piano. In dit geval kom je meer te weten over sinterklaasliedjes op piano voor beginners.

Sinterklaasliedjes op piano leren spelen?
Cursus volgen

Voorbeelden van sinterklaasliedjes op de piano

De kans is groot dat je een substantieel aantal van de bekende piano sinterklaasliedjes kent. We zullen een paar voorbeelden geven zodat je wat inspiratie kan opdoen. We hebben een aantal stukken voor je opgesteld en ingedeeld per moeilijkheidsniveau.

Beginners

Voor de beginners kun je denken aan een van de volgende drie liedje:

• Zie ginds kom de stoomboot;
• Sinterklaas Kapoentje;
• O, kom er eens kijken (makkelijke variant).

Dit zijn alle drie sinterklaasnummers die erg bekend zijn. Als je deze liedjes een beetje onder de knie hebt, worden ze door menigeen gelijk herkend. Bovendien zijn deze sinterklaasliedjes op de piano zeker niet moeilijk om te spelen. Alle noten die je nodig hebt vind je rond de Centrale C-positie. Je hebt dus maar een hand nodig om deze liedjes op de piano te kunnen spelen. Met een paar keer oefenen zou iedereen deze stukken moeten kunnen spelen.

Gevorderden

Voor de iets meer ervaren pianist hebben we ook drie liedjes uitgekozen. Dit zijn ze geworden:

• Zie ginds komt de stoomboot;
• Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht;
• De zak van sinterklaas.

TIP VAN LEERONLINEPIANO
Pianoles van Cor Bakker
Pianoles van Cor Bakker Volg pianoles bij Cor Bakker en ontvang toegang tot meer dan
170 instructievideos en 10 pdf lessen voor maar 149 euro!
Bekijk zijn volledige programma »»

Deze piano sinterklaasliedjes kun je ook nog steeds met slechts een enkele hand spelen, maar het niveau is wel wat omhooggegaan. Meestal worden deze liedjes door tweedejaars pianisten gespeeld.

Experts

De laatste groep liedjes wordt met twee handen gespeeld. Hier moet je dus al de nodige piano-ervaring voor hebben.

• O, kom er eens kijken (moeilijke variant);
• Dag Sinterklaasje.

Als je deze sinterklaasliedjes op de piano wilt spelen, moet je dus met allebei je handen spelen. Als het goed is ben je nu meer te weten gekomen over de eenvoudige sinterklaasliedjes voor op de piano.

Bladmuziek van de sinterklaasliedjes

Als je interesse hebt in het bestuderen van deze liedjes op de piano, kun je de bladmuziek op internet vinden. Met de digitalisering van de wereld is het heel makkelijk geworden om dit soort triviale piano bladmuziek op internet te vinden. Meestal kun je bladmuziek gratis downloaden, maar voor sommige stukken moet er een kleine vergoeding worden betaald. Ook kun je op YouTube meerdere tutorials vinden waarin precies wordt uitgelegd hoe je moet spelen. Hierdoor wordt precies duidelijk hoe je sinterklaasliedjes piano noten speelt. Bladmuziek voor piano sinterklaasnummers hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Zo kun je voor jezelf controleren of je de bladmuziek goed hebt geïnterpreteerd
Voor het gebruiken van de bladmuziek moet je uiteraard wel noten kunnen lezen. Als je dit niet kunt, zijn liedjes een goede manier om dit te leren. Mix de tutorials van YouTube met de bladmuziek en in een mum van tijd heb je de basis van het noten lezen onder de knie. Zeker een aanrader dus, en je leert er ook nog leuke sinterklaasnummers bij.

Piano bladmuziek voor sinterklaasliedjes
Vergelijk cursussen

Heb je vragen over deze pagina of weet je misschien zelf nog een leuk sinterklaasliedjes voor op de piano? Laat dan gerust een reactie achter. Samen liedjes leren spelen, is altijd beter dan alleen 😉

About Serg Dianov

Serg Dianov, in de muziekwereld bekend als Serg van Gennip, is van huis uit concertpianist. Zijn muziekcarrière reikt van het Concertgebouw Amsterdam tot radio- en televisie optredens in binnen en buitenland. Momenteel geeft Serg geen concerten, is werkzaam bij Kliq Internet en schrijft teksten voor onder andere LeerOnlinePiano.nl en andere platforms.